08/16/11 17:33
(http://www.klassa.bg/)

Слабите данни за евроикономиката удариха еврото

Еврото отстъпи позициите си пред повечето от конкурентите си, съобщи „Блумбърг“. Това се случи, след като данните на Евростат показаха забавяне на растежа на Стария континент, което бе по-високо от предвиденото. В Германия ръстът се оказа с такива стойности, че страната се намира почти в застой. Това предизвика страхове, че държавите ще се борят, за да овладеят бюджетния си дефицит. Швейцарският франк напредна отново срещу всички останали, отърсвайки се от рекордните загуби през последните три дни срещу единната валута. Парите на еврозоната напуснаха триседмичния връх срещу долара. Припомняме, че и Европейската централна банка изхарчи рекордни количества за ценни книжа, след като започна да изкупува италиански и испански облигации с цел да овладее дълговата криза в региона.
Еврото е под сериозно напрежение и в очакване на решенията след срещата на френския президент Никола Саркози и немския канцлер Ангела Меркел. Валутата е под натиск, след като данните за БВП в Германия са толкова лоши, коментира Крис Уолкър, валутен стратег в UBS AG, Лондон.
Еврото изгуби 0.4% до 1.4381 долара, от 1.4445 долара предишния ден, когато успя да достигне дори до 1.4477 долара, най-доброто равнище след 27 юли. Европейската валута отстъпи и пред японската с 0.6%. Тя се търгуваше при нива от 110.31 йени за евро. Доларът падна с 0.2% до 76.71 йени от 76.83 йени преди. Швейцарската валута напредна с 1.1% до 1.1208 за евро, след като спечели най-много в сравнение с предишните 3 дни на загуби. Франкът се повиши и с 0.7% до 77.91 сантима за долар.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване