08/17/11 16:06
(http://www.klassa.bg/)

Samsung разработи Smart TV приложения и за България

Samsung разработи нови Smart TV приложения и за България. Трите нови апликации, които бяха представени вчера у нас, са с интерфейс на български език и са безплатни за потребителите. Първото от тях е 3D VOD , което предлага множество филмови заглавия. Те могат да бъдат гледани свободно на телевизорите от серията Samsung Smart TV. Друго приложение е Pay Per View, като при него филмовото съдържание се избира от зрителите. Локалната поддръжка гарантира високо качество и се избягват прекъсването и размазването на образа, дължащи се на ниска скорост или нестабилност на интернет връзката. Апликацията IPTV е в етап на финални тестове и се очаква през есента. Тя представлява телевизия, която се излъчва през интернет. Чрез нея се избягва закупуване на скъпо оборудване като сателитни чинии, приемници или конвертори и потребителите не се обвързват с дългосрочни договори към доставчици. Пакет с част от каналите ще бъде безплатен. Клиентите у нас вече не се интересуват само и единствено от цената. Те търсят оптималното съотношение между стойността на продукта и качеството, посочват експерти. Така LED телевизорите вече са достигнали до 50%-55% от всички продажби, за сметка на LCD приемниците. Според последните данни на GFK, Samsung държи 45% от българския пазар на телевизори, коментира Методи Начев, мениджър в компанията.


Отпадна забраната за продажба на Galaxy Tab в ЕС

Отпадна забраната за продажба на Galaxy Tab 10.1 на територията на Европейския съюз, предадоха информационни агенции. Оказва се, че решението на съда в Дюселдорф няма сила върху територията на останалите страни на Стария континент. Така ограничението остава само за рамките на Германия. Припомняме, че Samsung заобиколи ограничението и в тази страна, използвайки независими дилъри. Предприетите действия се оказаха законни. В германската верига MediaMarkt таблетът се предлагаше на цена от 469 евро според медии. Нова информация известява, че постигнатата от Apple забрана е издействана чрез използването на фалшиви снимки на машинката на Samsung. Дебатите по казуса с Galaxy Tab продължават.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване