08/17/11 17:18
(http://www.klassa.bg/)

Ранкова упълномощи КФН да обжалва по казуса "Енергони"

Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор, ръководещ „Надзор на инвестиционната дейност“, Димана Ранкова, упълномощи администрацията на комисията да обжалва определението на ВАС по казуса „Енергони“. С него съдът спря предварителното изпълнение на решение от 15 април 2010 г. на предшественика на Ранкова – Ралица Агайн, с което акциите на „Енергони“ не могат да се търгуват на борсата. Новината бе потвърдена от наши източници, както и от информация, публикувана на сайта на комисията.
Оттук нататък БФБ е задължена да не допуска до търговия акции на „Енергони”, докато по частната жалба не се произнесе 5-членен състав на ВАС.
До решението за обжалване се стигна след публикация на „Класа“ от вторник, 16 август, в която посочихме, че лицето, което може да обжалва, е Димана Ранкова, зам.-председател на КФН, ръководител на „Надзор на инвестиционната дейност“. Пред „Класа“ Ранкова не можа да отговори конкретно дали ще обжалва или не определението на ВАС с мотива, че „нямало смисъл“. Тя прехвърли отговорността на колегите си в регулаторния орган, както и на БФБ. Радващото е, че макар и в „12 без 5“ и не без помощта на медиите, регулаторът все пак успя да си влезе в правомощията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване