08/17/11 18:02
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов: Няма противоборство между мен и Симеон Дянков

Категорично няма противоборство между Симеон Дянков и мен. Това заяви вчера пред БНТ и Дарик радио вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той беше категоричен, че правителството и парламентът са тези, които определят бюджета на страната. Цветанов посочи, че всяко едно от министерствата дава своите предложения за бюджета.
„Трябва да има сериозен дебат по темата. Внася се в НС и има сериозен дебат“, повтори тезата си вътрешният министър. Според него всяко решение трябва да бъде колективно.
„Това е като в семейните отношения - когато вземате определено решение, трябва да знаете какви са последствията. Винаги когато взимам решение, търся максимално мнението на колегите“, обясни Цветанов.
Той каза, че с решението за затваряне на бургаската рафинерия "Лукойл - Нефтохим" може да се застраши сигурността на страната. Според него у нас има запаси от гориво за нормална работа на системите за максимум един месец.
„Когато се взема подобно решение, трябва да има ясен план за действие. МВР дължи 8 млн. лева на „Лукойл“, съобщи още вътрешният министър. Той обясни, че вече е разработен план за разсрочено плащане.
Цветанов беше категоричен, че спирането на даренията в МВР не е под натиск. „Това, което направихме, е да запознаем обществеността със спекулациите в публичното пространство относно даренията“, каза вицепремиерът. Според него МВР е получило от ЕС през 2011 година 15 300 000 лв. Министърът твърди, че даренията от България са 247 хил. лв. в брой и в натура като горива и консумативи. „Спекулацията, че сме получили тук, в страната, 6,5 милиона лв. като дарения, не отговаря на истината. Това са пари от ЕС“, поясни още Цветанов.
Вътрешният министър коментира и предстоящите избори. Той каза, че ГЕРБ ще измести ДПС от местата със смесено етническо население.
„ГЕРБ ще разбие монопола на ДПС в управлението на малките населени места със смесено етническо население“, беше категоричен вицепремиерът. Според него този монопол е позволен от всички партии в последните 20 години, но категорично трябва да бъде разбит.
„Искаме да стигнем до всички българи и да получим тяхната подкрепа независимо от етническата им принадлежност. Това става с работа и с ежедневни срещи със съответните жители на малките и големите места. В Черноочене, Джебел, Бенковски, Кирково, Дулово нещата са много сериозни и нямат нищо общо с това, което вие подхващате като теми. Трябва да видите как живеят тези хора“, каза вътрешният министър Цветан Цветанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване