08/22/11 08:50
(http://radiomilena.com/)

Брачните партньори си влияят зле един на друг

Данните от ново проучване опровергават широко разпространеното схващане, че бракът е полезен за здравето. Учени от САЩ са установили, че е точно обратното – партньорите в дълготрайни връзки си предават нездравословните навици, като по-често „заразата“ пренасят мъжете, пише в. „Мирър“.
Когато двама души съжителстват дълго време, те възприемат лошите привички на партньора си – тютюнопушене, употреба на алкохол, консумация на нездравословни храни, склонност към заседнал живот. Много от двойките дори не осъзнават какво се случва, тъй като процесът е подсъзнателен, обясняват авторите на проучването от университета на Синсинати.
Изследването е обхванало 122 души във връзки с продължителност до 44 години. Всички участници са се съгласили, че в отношенията помежду им е наличен факторът „лошо влияние“.
Оказало се, че мъжете по-често предават пороците си, защото са по-склонни да водят нездравословен живот и съответно да „заразяват“ нежните си половинки с лошите си навици. actualno.com

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване