08/23/11 18:32
(http://www.klassa.bg/)

18 партии и 6 комитета с президентски амбиции

След крайния срок за регистрация в ЦИК вчера документи за участие в президентските избори бяха подали 18 партии и 6 инициативни комитета.
Последен внесе книжата си комитетът, стоящ зад кандидатурата за държавен глава на вокала на „Хиподил“ Светослав Витков. Гилдията на певците се представлява и от джаз певицата Камелия Тодорова, която ще участва в изборите като кандидат-вицепрезидент на собственика на охранителната фирма "Бодигард-файeр-К" Димитър Куцаров. ГЕРБ ще обяви своите номинации на 4 септември.
Особеност на регистрацията е, че за разлика от инициативните комитети партиите не са длъжни да обявяват своите номинации при регистрацията си за участие в президентските избори.
„Забавянето на обявяването на кандидата за президент на управляващите от ГЕРБ и отлагането във времето на имената на кандидатите за вицепрезидент на всички останали партии говори, че сме свидетели на партийни договорки „под масата“, коментира вчера в Бургас гражданският кандидат за президент Меглена Кунева. Според нея ГЕРБ подценява избирателите, като не съобщава името на своя кандидат. По думите на Кунева „това изглежда като сделка, като предрешен мач, като свирена победа".
Кандидат-президентите трябва да се регистрират в ЦИК до 17 септември. Сред вече обявените имена са Ивайло Калфин от БСП, Румен Христов от Синята коалиция, Волен Сидеров от "Атака", Красимир Каракачанов от ВМРО, Меглена Кунева и Алексей Петров.
Върховният административен съд отхвърли вчера жалбата на Али Юзеиров срещу отказа на ЦИК да регистрира инициативния комитет, който го издигна за президент.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване