08/23/11 18:54
(http://www.klassa.bg/)

UBS съкращава 3500 работни места

Швейцарската банкова група UBS обяви, че ще съкрати 3500 работни места в световен мащаб като част от своята програма за икономии, предаде БиБиСи. Съкращаването на персонала ще засегне голяма част от инвестиционния бизнес на банката. 45% от обявените съкращения ще бъдат в UBS Investment Bank, 35% - в Wealth Management & Swiss Bank, 10% - в клона за управление на активи Global Asset Management, 10% - в Wealth Management Americas.
Този ход се очаква, след като банковата група обяви плановете си миналия месец да свие разходите си с 2 млрд. швейцарски франка ($2,5 млрд.) годишно. Банката заяви, че ще изпълни плана за своите спестявания до 2013 г. чрез съкращения. Най-голямата швейцарска кредитна институция иска да повиши ефективността на работата, без да жертва качеството на инвестициите в растящите сектори на пазара. От UBS заявяват още, че ще намали работните места, след като през юли отчете спад от 49% в тримесечната си печалба, което беше по-лошо от очакваното, след като бизнесът беше ударен от слаба търговия и високата стойност на швейцарската валута. Подобно на конкурента си Credit Suisse, и UBS се бори с нарастващите регулаторни разходи. Според изчисленията на UBS преструктурирането на персонала ще струва около 550 млн. швейцарски франка, от които 450 млн. швейцарски франка ще бъдат отчетени в резултатите за второто тримесечие на текущата година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване