08/23/11 18:51
(http://www.klassa.bg/)

В Ямбол реновират паркове с европари

В Ямбол стартира мащабен проект за възстановяване на градските паркове. Интегрираният проект за устойчиво подобряване на градската среда и зоните за отдих в община Ямбол се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие”.
Целта е да се осигури създаването на устойчива и екологична градска среда с по-високо качество на живот и нови възможности за икономическо и социално развитие.
По проекта освен основно обновяване на централния парк и голяма част от парка „Боровец“ ще бъдат реконструирани 15 000 кв. м улици и тротоари. Ще се обособят три зелени паркинга с близо 200 места за паркиране, улесняващи автомобилния достъп до Централния градски парк и парк „Боровец“. По проекта ще бъдат реконструирани и обновени и пет детски площадки. Според плановете фирмата изпълнител трябва да приключи всички дейности в 76-дневен срок. След това ямболии ще могат да се радват на нови алеи в парковете и покрай река Тунджа, нови детски площадки, нови зони за пикник, зона за фитнес на открито, паркоместа, рампи за хора в неравностойно положение и др.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване