08/23/11 18:33
(http://www.klassa.bg/)

Евродепутат предлага институт за националната памет

Трябва да бъде създаден институт за запазване на българската национална памет. Това предложи вчера евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев в словото си по повод Европейския ден за възпоменание на жертвите на тоталитаризма. Пред стената с имената на част от жертвите на комунизма в парка на НДК бяха дошли да се поклонят председателят на парламента Цецка Цачева, посланикът на Полша Лешел Ненсе, кандидатът за президент от Синята коалиция Румен Христов, депутати, граждани.
Ковачев посочи, че в България е много важно най-накрая да има обективен прочит на нашата най-нова история. "Това е нашият проблем, който за съжаление засяга нашето съвремие – не сме обединени в това, каква е историята", каза евродепутатът.
Председателят на парламента Цецка Цачева се обърна към близките и наследниците на жертвите на тоталитарните режими и каза, че мъката им няма кой да утеши, но в утрешния ден обществото ни има нужда да гради и противопоставянето би било пагубно.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване