08/25/11 17:04
(http://www.klassa.bg/)

Тито избил повече комунисти в Испания от Франко

Югославският диктатор Йосип Броз Тито е избил повече комунисти по време на гражданската война в Испания от самия Франко, предаде агенция БГНЕС, позовавайки се на документи, открити в архива на Словения. Те носят подписа на официалния биограф на диктатора Владимир Дедиер.
Тито е ръководил спецотряд на съветските спецслужби НКВД, който е имал за задача да премахва физически враговете в чужбина и е получавал нареждания, както и списък на комунистите за избиване лично от Сталин. Тито е избивал и югославски комунисти, които му пречели да стигне до върха на държавата.
Първият югославски посланик след Втората световна война в България Мита Милкович разказал пред сръбския писател Драгослав Михайлович за разговора с българския ръководител от онова време Георги Дамянов, който е казал, че "Тито е изпълнявал мръсни задачи" на съветските служби.
По време на управлението на Тито от 1945 до 1980 година в бивша Югославия бяха създадени десетки лагери, където бяха избити десетки хиляди противници на режима, сред които и няколко хиляди българи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване