08/27/11 20:22
(http://radiomilena.com/)

Силен порив на песента в Поморие

Силен порив на песента имаше тази вечер в Поморие, където се проведе VІ-ият международен музикален фестивал на талантливите хора с физически увреждания.

Първата вечер бе посветена на фолклора, а втората имаше конкурсен характер.  На фестивала  се представиха Анета Рудковска от Полша, Кристиян Григоров, Богдана Петрова, Веницислав Миланов, Илона Калчева, Роберт Абрашев, Румен Михайлов, Катя Минчева, Иван Караиванов, както и новите изпълнителки Петя Алексиева и Милена Ганина. Хореографите от танцова формация „Танцувам не по-различно от теб”  изпълниха автентичен български фолклр и оригинална постановка на северняшки танц с 4 инвалидни колички. Даровити деца от Дом за умствена изостаналост в с. Кошарица, гости от Полша, Украйна и Македония, както и други надарени хора в неравностойно положение показаха  своите певчески и артистични  възможности в професионална светлина.

Специални гости  на  фестивалните вечери бяха популярните музиканти Борис Гуджунов и Орхан Мурад, които  пяха, а заедно със Стефан Диомов в жури  оцениха вокалните умения на изпълнителите в областта на популярната музика.
Резултатите от журирането са:
1.Анета Рудковска


2.Кристиян Григоров

3.Роберт Абрашев

3.Петя Алексиева

Орхан Мурад определи първото място за хората с увреждания във всички класации по света, защото побеждават всекидневно и по много пъти в различни житейски рундове и пожела хората да сме добронамерени един към друг, за да може енергията на участниците в поморийския фестивал да се предаде и да заживеем по-добре.

Председателят на журито Стефан Диомов определи фестивала край морския бряг като силен порив, но не на вятъра, а на песента, която има мисия да прави хората добри.

Поздравителен адрес към участниците отправи министър Вежди Рашидов от Министерството на културата.
А поздрав към всички изтанцуваха две двойки от Клуб по спортни танци „Поморие”. Режисьорът Божидар Бонев сe качи на сцената на  финала, за да поздрави  участниците с думите„Вие всички сте велики и  страхотни артисти и до нови срещи“. Специални награди от НЦСР получиха част от участниците.

Шестият международен музикален фестивал на талантливите хора с физически увреждания се проведе благодарение на Фондация „Сила за живот”, с председател инж.Пламен Толев и се осъществи с подкрепата на Агенцията за хората с увреждания към МТСП, Община Поморие, Читалище ”Просвета-1888” и Национален център за социална рехабилитация –Поморие. Част е от културната програма на община Поморие и е включен в летните празници“Море от вино“

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване