08/27/11 06:49
(http://radiomilena.com/)

Тема номер 1 в социалните мрежи – официалният химн на ГЕРБ

Тема номер 1 в социалните мрежи  и днес се очертава да бъде официалният химн на ГЕРБ. Това не е първият химн, писан за управляващата партия, но е единственият, записан в устава й – член 5, алинея 5.
Там е упоменато, че музикалното произведение е създадено по текста на Людмил Такев. Музиката пък е написана от Митко Щерев. Цветан Цветанов първи одобрява рефрена, после той се харесал и на Бойко Борисов.

 

ГЕРБ, ти си надежда,
С теб е наш’та вяра,
ГЕРБ, България е в нас.
И ни зове в този час.

ГЕРБ нас ни повежда
ГЕРБ – евронадежда,
С теб изгрява светлина
В нашия дом и сърца.

Този рефрен буди противоречиви коментари в социалната мрежа Фейсбук. Повечето потребители недоволстват от това че „ГЕРБ отново си вдигат реномето преди изборите и то с химн – боза”,  други пък са на обратното мнение, споделяйки по стените си „Браво на ГЕРБ, те наистина са ни надежда”.
По традиция се появиха и сравнения с други произведения – например с песента Панис Анджели „Ангелска храна”, написана от италиански теолог Тома Аквински през средните векове и изпълнявана сега от известни оперни певци. Poligraff.net

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване