08/28/11 17:01
(http://www.klassa.bg/)

16 г. са малко за шофьорска книжка

Изискванията за шофьорските курсове ще бъдат достатъчно завишени така, че всички хора да са сигурни, че когато един обучаващ премине курса, ще има достатъчно знания и умения да управлява автомобил. Това каза пред БНР Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. „Смятам, че 16 години за условията на България са нисък праг за вземането на шофьорска книжка. Много са новите изисквания. Проверката на листовките ще се извършва със специален скенер и баркод. Няма да има възможност да се наизустяват комбинациите, както беше досега, допълни той.
Министърът обясни, че БДЖ е в ход на преструктуриране, работи се по идеята за продажбата на товарните превози. Самата сделка ще бъде извършена от Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол. От железниците ще се извадят дейности, които не са типични за БДЖ, и ще бъдат предоставени на частни фирми.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване