08/28/11 17:50
(http://www.klassa.bg/)

Кандидати за "Дондуков" 2 представиха своите прогнози за вота

Четирима от вече известните и регистрирани кандидат-президенти - Атанас Семов от РЗС, Ивайло Калфин от БСП, гражданският кандидат Меглена Кунева и Румен Христов от Синята коалиция, изложиха вчера в предаването „Неделя 150“ на БНР част от своите предположения кого ще номинира ГЕРБ за държавен глава.
Зная, че в изпълнителната комисия на ГЕРБ е обсъждан активно вариант Б за президентските избори, обяви Атанас Семов. Според него това е „хитър план за подмяна на вота“ - за президент да се кандидатира премиерът Бойко Борисов с вицепрезидент Йорданка Фандъкова. По думите на Семов вече като президент, Борисов щял да остане съвсем кратко на поста, след което ще подаде оставка, за да се върне начело на правителството, където „неговото послушно мнозинство в Народното събрание може да го избере отново“. Така Фандъкова ще стане президент и ГЕРБ на практика ще овладее всички власти, прогнозира Семов.
Ивайло Калфин пък заяви, че който и да е кандидатът на ГЕРБ за държавен глава, ако спечели изборите, отново ще води същата политика „на конфронтация, агресия и незачитане на чуждото мнение“.
Забавянето на кандидатурата на ГЕРБ е демонстрация на пренебрежение и арогантност спрямо избирателите, заяви Меглена Кунева. Тя защити тезата си, че в президентската кампания засега защитата на партийните интереси доминира над дефинирането и отстояването на интересите на гражданите.
Смятам, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще е кандидатът на управляващите. Това би било логично, заяви на свой ред Румен Христов. По думите му СДС и ДСБ ще преодолеят различията си и ще са единни на изборите за държавен глава. Христов допълни, че ако спечели вота, няма да се нуждае от повече правомощия за президента.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване