08/28/11 17:07
(http://www.klassa.bg/)

"Кингс табако" строи нова фабрика за 45 млн. лева

45 млн. лв. влага в нова фабрика „Кингс табако", което ще увеличи производствения капацитет с над 60%. Инвестицията ще бъде завършена през 2012 г. В условията на зараждаща се втора финансова криза компанията ще отвори нови 400 работни места. Според проекта общата площ на новата фабрика ще е 73 383 кв. метра. Разгърнатата площ на производствената част е 11 500 кв. м, в които са предвидени цехове за първична обработка на тютюна, производство на цигари и опаковане, както и административно-битови помещения. Високостелажните складове за суровини и готова продукция са изцяло автоматизирани. В плана е заложен и модерен логистичен център. Комплексът ще разполага с обширен паркинг, а върху 15 хил. кв. метра ще бъде разположен зелен парк с допълнителни възможности за почивка на служителите и работниците.
С над 200% са се увеличили продажбите за последната година на компанията на външните пазари, които вече включват повече от 30 държави. В България също е отчетен ръст на търсенето на марките King, Merilyn и Corset. До края на годината се очаква да се появят още 3 нови марки, 2 от които освен на международния ще се предлагат и на българския пазар.


Плащат премиите за тютюна

30 132 производители на тютюн в страната ще получат по сметките си в понеделник 34,632 млн. лв. Това е вторият, последен за тази година транш от националните доплащания за тютюн. Правителството успя още миналата година да договори с Брюксел отсрочка за национални доплащания, които трябваше да спрат още през 2007 г. Субсидиите сега се отпускат за преориентиране на производството към други култури. Право на подпомагане по схемата имат само стопани, отглеждали тютюн през която и да е година от периода 2007-2009 г., които продължават да извършват земеделска дейност.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване