08/28/11 18:02
(http://www.klassa.bg/)

МФ: Няма да има актуализация на бюджета за 2011 г.

Актуализация на Закона за държавния бюджет за тази година няма да има. Това съобщиха от Министерството на финансите по повод предложение на премиера Бойко Борисов на заседанието на правителството от миналата сряда. След публикуване на стенограмата от заседанието стана ясно, че кабинетът може да поиска актуализация на бюджета, за да се платят 25 млн. лв. остатък от сумата по скандалния договор за строежа на Водното огледало в Кърджали. По време на срещата строителният министър Росен Плевнелиев е обяснил, че държавата не е разплатила 25 млн. лева към строителя по договора за изграждането на Водното огледало и трябва да се намери решение по казуса. Премиерът от своя страна решава, че сумата ще се извади, но със санкция на парламента, тоест с актуализация на бюджета. Според стенограмата финансовият министър Симеон Дянков е определил идеята като “добра”, тъй като нямало друг начин да се намерят парите.
По-нататък в стенограмата се посочва, че тези 25 милиона лева са една трета от бюджета на Министерството на културата. Дава се пример и с годишния бюджет на Министерството на физическото възпитание и спорта, който е 35 милиона. По този повод министрите коментират, че средствата не са никак малко. Министърът на културата Вежди Рашидов използва случая да се възмути, че ведомството му има 10 млн. лева за национален музей, а на други дават 25 млн. лева, “за да копаят Водно огледало”. В дискусията се включва и вътрешният министър Цветан Цветанов с констатацията, че проектът е стартирал с 8,7 милиона първоначално, а е завършен на 70 милиона. Обществената поръчка е за около 52 милиона, впоследствие тя става на тази стойност около 75 милиона, уточнява Плевнелиев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване