08/30/11 18:04
(http://www.klassa.bg/)

15-годишно момиче загина в морето край Созопол

Момиче от Крумовград загина в морето край Созопол. Трагичният инцидент е регистриран в понеделник след обяд.
Заедно с четири свои приятелки 15-годишната Едит Симеонова позирала за снимки върху скалите на брега край Стария град. Внезапно висока вълна повалила децата във водата и ги повлякла навътре в морето. На помощ се притекли летовници, които станали неволни свидетели на злополуката, и успели да спасят връстничките на Едит. Тялото на момичето е извадено от морето малко след инцидента. Води се разследване, което ще установи дали смъртта на момичето е настъпила от удавяне или удар в скалите.
Загиналата Едит Симеонова е възпитаник на езиковата гимназия в Кърджали. Тя била на летен лагер в Созопол с още 40 свои съученици. Момичето е дъщеря на известно лекарско семейство в Крумовград.
Вчера просветният министър Сергей Игнатов изказа своите съболезнования на семейството на девойката и заяви, че по случая вече върви разследване. Той коментира, че е логично сега да започнат коментари за сигурността по детските лагери и да се усили контролът в тях, макар че това няма да върне загиналото дете.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване