08/30/11 18:13
(http://www.klassa.bg/)

S&P предупреди за двойна рецесия в Европа

Забавянето на икономиката в еврозоната през второто тримесечие увеличава риска от двойна рецесия в Европа, съобщиха от рейтинговата агенция Standard and Poor's. Компанията за оценки понижи прогнозите си за растеж в еврозоната до 1,7% през тази година от 1,9% и до 1,5% през следващата година, след като Евростат отчете ръст от едва 0,2% за региона през второто тримесечие. "Въпреки че голяма част от Европа преживява забавяне на растежа на БВП през второто тримесечие, ние очакваме регионът да избяга от двойната рецесия", съобщиха от агенцията. За догодина прогнозата на S&P е по-ниска, що се отнася до икономическия ръст в Германия до 2% при 2,5%, заложени в предишните анализи. Франция ще бъде с 1,7% растеж тази и следващата година (в последните прогнози бяха записани 2% и 1,9% съответно). Великобритания, която е извън еврозоната, ще бъде с ръст от 1,2% (1,5%), който ще се ускори до 1,8% през следващата година (2%).
Според агенцията ЕЦБ ще запази лихвата на 1,5% до пролетта на 2012 г., вместо да я вдигне до 2% до края на годината, както сочеше предишната прогноза на S&P.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване