08/30/11 17:20
(http://www.klassa.bg/)

"Айрин" остави десетки хиляди без ток и в Канада

Двама души изчезнаха, а десетки хиляди останаха без ток в понеделник, след като остатъчната мощ на урагана „Айрин“ се стовари върху Квебек и крайморските провинции Ню Брънзуик, Нова Скотия и остров Принц Едуард, съобщи „Канейдиън прес“.
Посттропическият циклон е виновникът за сриването на пътя на около 100 км североизточно от Монреал. Пропастта погълна два автомобила, шофьорът на единия от които се издирва. Изчезнал е и един 81-годишен мъж, който излязъл от от дома си в Квебек в неделя. Все пак страната остана сравнително слабо засегната от остатъчната сила на мощния ураган, който уби най-малко 44 души в десет американски щата. „Айрин“ остави милиони американци без ток, а хиляди полети бяха отменени. Посттропическата версия на урагана все пак успя да наводни пътища, да изкорени дървета и да прекъсне електропроводи в Канада.
В неделя около 250 000 потребители на Hydro-Quebec бяха без ток, но от компанията обявиха, че до понеделник следобед е било възстановено електрозахранването на 170 000 от тях. Много домове бяха наводнени в Квебек, където в понеделник 350 души са били принудени да напуснат домовете си. „Айрин“ донесе ветрове със скорост 90 км/ч в части от Южен Ню Брънзуик, Нова Скотия и остров Принц Едуард, където стихията изкорени дървета и прекъсна електропроводи. В понеделник 30 000 жители на Ню Брънзуик бяха без ток.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване