08/31/11 16:34
(http://www.klassa.bg/)

Спас Делев остава в ЦСКА и през есента

Нападателят на ЦСКА Спас Делев ще остане в отбора и през есенния полусезон. Ръководството на клуба е отхвърлило поредната оферта за голмайстора си за миналия сезон. Във вторник „червените“ са отказали да изпратят Делев в турския новак "Мерсин". Предложението било само за отдаване под наем, а и било незадоволително от финансова страна. Самият футболист също отказал да играе в новака в турския елит.
Мениджърът на Делев Николай Жейнов обяви наскоро, че в ЦСКА са получени две предложения за футболиста. Благоевградчанинът привлече интереса на доста отбори, като през лятото имаше твърдения, че е искан от полските "Висла" и "Лех" (Познан), "Спортинг" (Лисабон), "Удинезе" и турския "Газиантепспор".
През зимата нападателят на ЦСКА беше близо до преминаване във "Волга", но по свое желание отказа на руснаците. "Моето желание е да остана, но ако има добра оферта, много ясно, че ще си тръгна. Добра оферта означава от добър отбор, не като "Волга". Шефовете решават каква е цената ми. Аз, ако исках пари, можех да отида във "Волга" и да си получавам пари. За мен важното не е това, а отборът да е добър", каза Делев неотдавна.
Същевременно в ръководството на ЦСКА се очаква изненадващо да влезе сърбинът Драголюб Симонович. Бившият треньор на "Сливен" ще бъде обявен за главен мениджър. Във вторник вечерта той е бил на среща със собствениците на клуба Димитър Борисов и Иво Иванов и с треньора Милен Радуканов. Целта е да се намалят отговорностите на Радуканов, за да може той да наблегне върху треньорските си задачи. Длъжността на Симонович ще е близка до тази на уволнения Емил Костадинов, с когото „червените“ се разделиха преди два месеца. Новината за назначаването на Симонович като нов главен мениджър ще бъде съобщена пред отбора лично от Милен Радуканов.
Трансферът на вратаря на ЦСКА Иван Караджов в кипърския „Анортозис“ окончателно пропадна. Ръководството на клуба категорично е отрязало треньора Станимир Стоилов от идеята му да вземе Караджата, който в последните години се забърка в куп скандали извън терена. Босовете са недоволни от представянето на българите, които досега бяха привлечени в клуба, като единствено Маркиньос задоволява с играта си. От клуба от Ларнака вече бяха изгонени Димитър Иванков и Емил Ангелов–Бабангида. Така Караджов остава в ЦСКА, където ще продължи да бъде резерва на Райс Мболи. Българинът пази през пролетта, но след това изгуби доверието на ръководството за сметка на алжирския национал.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване