08/31/11 16:51
(http://www.klassa.bg/)

Трите най-големи гръцки банки със загуба от 2,51 млрд. евро

Най-голямата гръцка банка по активи National Bank of Greece, собственик на ОББ у нас, обяви загуби за 1,31 млрд. евро за първата половина на годината, дължащи се на покриването на огромни загуби от гръцки облигации, съобщи Франс прес. Кредитната институция ще отпише притежавани от нея гръцки държавни облигации на стойност 1,65 млрд. евро като част от европейския механизъм за обмяна на гръцки дълг. Ако бъде изключен ефектът от отписването на активи, NBG би регистрирала нетна печалба от 29 млн. евро през първата половина на годината. Година по-рано печалбата й беше 146 млн. евро.
Данните излязоха часове след като втората и третата най-големи гръцки банки Alpha Bank и Eurobank обявиха загуби от 539 млн. евро и 664 млн. евро съответно за първите шест месеца на годината. Техните негативни резултати също се дължат на размяната на стари с нови ценни книжа, чиято стойност е по-малка от тази на първоначално притежаваните от тях. Така на практика загубите на трите най-големи финансови институции в южната ни съседка достигат 2,51 млрд. евро за първите 6 месеца на годината.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване