08/31/11 17:30
(http://www.klassa.bg/)

Търсят мениджър за нов фонд с 20 млн. евро

Започва набирането на оферти за мениджър на нов фонд за промотиране на предприемачеството (seed fund) с помощта на Европейския инвестиционен фонд, съобщиха вчера от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Предложенията от кандидатите се приемат до 12 октомври.
Един или няколко фонда за промотиране на предприемачеството ще стартират с финансов ресурс от 20 млн. евро, осигурени по линия на инициативата JEREMIE. Те ще инвестират в малки и средни предприятия в техния най-ранен етап на развитие. Новият фонд ще предоставя финансиране до 200 хил. евро на компания по два отделни компонента – за разработване на първоначална концепция и за фирми, които имат бизнес, но все още не продават своите стоки или услуги. Фондът за промотиране на предприемачеството е четвъртият по вид инструмент за рисково финансиране  по JEREMIE. Вече бяха структурирани фондове за стартиращи компании venture capital, за компании в процес на растеж growth equity и смесеният инструмент mezzanine. По JEREMIE е създаден и гаранционен фонд.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване