09/01/11 17:51
(http://www.klassa.bg/)

КРС сваля двойно цените на мобилните разговори на едро

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) взе решение да понижи двойно цените на едро за телефонни разговори между операторите след Нова година. Понижението в стойността е направено на базата на пазарни анализи, коментира и Веселин Божков, шеф на комисията. Според него нормалното време за пазарен анализ на Стария континент е между половин и 2 години, докато в България се работи според установените европейски практики и в изключително съкратени срокове.
Регулаторът е приел и график за поетапно намаление на цените за терминиране на трафик през 2012 г. В момента тарифата на едро между мобилните оператори е 13 ст. на минута. До потребителя крайната цена стига два пъти по-висока, като клиентите обикновено плащат между 20 и 50 ст. на минута. След приетите промени от януари стойността за терминиране ще стане 6.65 ст. на минута, а след 1 юли 2012 г. стойността за минута разговор „на едро“ ще падне дори до 3 ст. на минута. Очакванията са крайната цена за потребителите също да намалее значително след този ход на регулатора, но не с толкова бърз темпо.
Радвам се, че това е поредната демонстрация на изпълнена политическа воля, на последователна работа и на спазено предварително поето обещание, пък коментира пред „Фокус“ премиерът Бойко Борисов по повод решението. ГЕРБ беше обещал да намали два пъти цените на мобилните и фиксираните оператори.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване