09/01/11 16:16
(http://www.klassa.bg/)

Матеус обяви още трима титуляри срещу англичаните

Националният селекционер Лотар Матеус спази своето обещание и вчера назова имената на още трима български играчи, които ще започнат като титуляри евроквалификацията с Англия. Двубоят е днес, от 21,15 часа, на стадион „Васил Левски“ и ще бъде предаван пряко по БНТ. На пресконференция в Правец Матеус разкри, че Ивелин Попов, Иван Иванов и Петър Занев ще бъдат на терена на Националния стадион „Васил Левски” от първата минута срещу Рууни, Тери, Лампард и компания. Така с обявените за сигурни от понеделник Николай Михайлов, Стилиян Петров, Мартин Петров и Благой Георгиев списъкът на започващите двубоя срещу англичаните става от седем футболисти.
Германският специалист обяви и какво е състоянието на неговите избраници. Само един играч е леко настинал – Александър Тунчев. Всички останали са напълно здрави и са взели участие във всички тренировки. Националният селекционер разкри, че е разработил различни тактически варианти, за да бъде неутрализирана звездата на англичаните Уейн Рууни. Той обаче е наясно, че нападателят на „Юнайтед“ не е единствената опасност, с която ще трябва да се справят националите, и предупреди играчите, че трябва да подходят максимално концентрирано от самото начало на срещата, а не да се крият, като мишки по терена. Един играч е достатъчен, за да неутрализира Рууни, но той не е единствената опасност, с която трябва да се справим. Със сигурност няма да го пазят двама, въпреки че по някой път и това ще се налага", разкри Матеус.
"От нас зависи как ще играем и как ще изненадаме Англия. Треньорът на англичаните Фабио Капело притежава голям опит и е наясно, че разполага с по-добри играчи от тези на България. Също така е наясно, че във футбола стават изненади. Надявам се, че на стадиона ще дойдат много фенове", пожела си Матеус.
Носителят на "Златната топка" за 1990 г. коментира и репликата на английската легенда Гари Линекер, че във футбола накрая винаги печелят германците. "Само един германец ще има на стадиона утре и той няма да играе. Бих искал да се включа на терена, защото тези мачове винаги са били водещи. Такъв двубой трябва да мотивира всеки футболист. Аз обаче няма да играя за съжаление. Който българин иска загуба на българския национален отбор, той трябва да си върне незабавно българския паспорт", завърши славната германска десетка.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване