09/02/11 16:31
(http://radiomilena.com/)

Ветроходни асове искат да купуват къщи в Бургас

 От 10 до 19 септември 2011 г. Бургас ще е домакин на най-голямото ветроходно състезание, организирано досега в България – Европейско първенство на олимпийския клас RS:X. Асовете на уиндсърфа вече запристигаха у нас и не крият възторга си от „Най-добрия град за живеене в България”. Организаторите издадоха, че неколцина от тях са поискали да си купят къщи в Бургас.
В престижния турнир ще участват ветроходци от 33 държави на 4 континента. Правилникът не ограничава състезателите от държави извън ЕС. Затова в Бургас ще бъдат видени уиндсърфисти от Хонг Конг, Япония, САЩ и Австралия.
Цяла България ще стиска палци на Ирина Константинова – най-опитната ни състезателка, участник на 2 олимпиади, която ще гони квота за Лондон’2012.
Тя и останалите българи ще са в компанията на величия в този клас на ветроходството, печелили световни и олимпийски титли. В Бургас пристигат испанецът Иван Пастор, световният шампион Николас де Гал /Франция/, Байрон Кокалис от Гърция – два пъти сребро на световно, полякът Пьотр Мишка /преди месец президентът на Полша го награди за заслуги към спорта/, американецът Бен Баргер.
В Бургас идва и португалецът Жоао Родригез, който преди два месеца влезе в Рекордите на Гинес. С уиндсърф той успя да измине на един път разстоянието между два острова в архипелага Мадейра – 300 километра, пропътувани за 10 часа.
Участие в Европейското по ветроходство са заявили и някои от най-дабрите жени в този спорт – австралийката Алисън Шрийф, полякинята София Клепаска и украинката Олга Масливец.
Организатори на турнира са Българска федерация по ветроходство и Община Бургас.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване