09/02/11 19:40
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ и ДПС се обвиняват заради смесените райони

В нагнетяване на етническо напрежение в районите със смесено население се обвиниха вчера взаимно ГЕРБ и ДПС в декларации на парламентарните им групи.
Повод за декларациите, съдържащи и преки обръщения към избирателите, бяха скорошните физически сблъсъци между активисти на двете партии в Черноочене и Джебел.
От ГЕРБ настояха депутатите от ДПС да се разграничат от своите кметове, които позволили да бъдат "опетнени с кръв политическите опоненти". Народният представител от ГЕРБ-Кърджали Цвета Караянчева изтъкна, че партията й възразява срещу “нагнетяването на етническо напрежение преди местните избори и превръщането на региона в огнище на политически стълпотворения на етническа основа”.
Недопустимо е в XXI век демокрация да се прави и да се отстоява с камъни и бухалки, заяви Караянчева.
С несъстоятелните си твърдения ГЕРБ искат да дискредитират ДПС, защото се страхуват от поражение на предстоящите местни избори, реагира остро Юнал Лютфи от ДПС. Той защити кметовете на ДПС в региона, които според него ще бъдат преизбрани, защото хората им имат доверие.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване