09/02/11 19:38
(http://www.klassa.bg/)

Дилма Русеф ще посети скоро България

Бразилският президент Дилма Русеф с нетърпение очаква да посети родината на баща си и да я опознае, заяви бразилският външен министър Антониу Патриота по време на пресконференция с домакина си Николай Младенов вчера.
Двамата са обсъдили предстоящото й посещение, чиито дати още не са уточнени. Отношенията между България и Бразилия са традиционно силни, заяви Младенов, и ние обсъдихме сътрудничеството в областта на образованието и науката, както и развиване на търговска дейност с помощта на Бразилия в трети страни - например в Африка. В скоро време "България еър" ще получи първите си самолети, произведени в Бразилия, добави той. Коментирайки резултатите от Парижката конференция за Либия, Младенов каза, че трябва да се търси съгласие за изграждане на структури и институции в страната под егидата и с мандата на ООН. Бразилия, която не е признала официално Преходния национален съюз, застъпва позицията за незабавно прекратяване на огъня в Либия, провеждане на избори и изграждане на постоянни институции, каза Патриота. Очакваше се по-късно вчера бразилският външен министър да се срещне с българския президент Георги Първанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване