09/02/11 17:35
(http://www.klassa.bg/)

Доларът отстъпи пред 6 основни конкурента

Доларът отстъпи пред 6 от основните си конкуренти, след като инвеститорите заложиха, че Федералният резерв ще предприеме още стъпки да стимулира ръста. Повод за подобни прогнози станаха данните за безработицата, които показаха, че тя не се е променила през август, което се възприема като сигнал, че свитото потребление кара работодателите да се въздържат от наемане на нови хора, съобщи информационната агенция „Блумбърг“. Зелените пари се бяха насочили към седмичен връх срещу еврото заради спекулациите, че Фед може да предложи трети кръг на изкупуване на активи или количествено облекчаване, което ще понижи валутата. Швейцарският франк достигна най-доброто си равнище през последните над 2 седмици срещу единните пари. Това се дължи на търсенето на сигурност заради общото забавяне на световната икономика.
Франкът, който е считан за сигурна валута по време на световните сътресения, спечели 6.9% срещу единната валута след 30 август. Това я постави в графата на най-големите седмични победители след 1999 г. След нивото от 1.1056 алпийската валута спечели 2.5% през деня. Срещу зелените пари ръстът беше от 2.6% до 77.46 сантима. Доларът отслаби позицията си с 1.3% срещу валутата на Стария континент, което беше най-сериозното понижение за последните 2 седмици. Новото равнище беше от 1.4282 долара за евро. Индексът на зелените пари, който IntercontinentalExchange Inc. използва за проследяване на курса, се е понижил с 0.1% до 74.376 в сравнение с 74.479 предния ден. Той успя дори да докосне най-доброто ниво след 12 август от 74.714.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване