09/02/11 19:37
(http://www.klassa.bg/)

ДСБ поиска мир в Синята коалиция

Политическата воля на ДСБ е да бъде запазена Синята коалиция. Това съобщи вчера в парламента лидерът на тъмносините Иван Костов. В декларация от името на партията той призова симпатизантите на десницата „да не се поддават на провокации и объркване“ и да подкрепят на местните и президентските избори издигнатите от Синята коалиция кандидати.
Напрежението между СДС и партията на Костов нарасна, след като в четвъртък сините внесоха в ЦИК документите на издигнатия от тях кандидат-президент Румен Христов от името на коалиция Съюз на десните сили. Основен партньор на СДС там е новата формация ОДС, в която влизат познати лица като Стефан Софиянски и Евгений Бакърджиев.
„Въпреки нашето желание г-н Румен Христов ще бъде регистриран като кандидат за президент на друга, а не на Синята коалиция. Независимо от това ДСБ отново декларираме, че признаваме резултатите от предварителните избори в коалицията, няма да издигаме свой кандидат за президент и подкрепяме спечелилия кандидат“, заяви лидерът на ДСБ. От партията декларират, че ще изпълнят всяко местно споразумение за изборите, ще подкрепят регистрираните общински Сини коалиции и ще изпълнят поетите задължения за регистрация на техните кандидати за кметове и листи на съветници.
„Желанието ни е да работим за политическия успех на Синята коалиция в Народното събрание като противник на БСП и ДПС. Партията категорично остава критична алтернатива на управлението на ГЕРБ“, се посочва още в документа.
Лидерът на ДСБ отговори на думите на другия съпредседател на обединението Мартин Димитров, че цепи Синята коалиция.
„Можем да преглътнем такива неща. Аз съм показал, че мога да преглъщам. Ние имахме готовност да изпълним споразумението и да регистрираме Румен Христов, така че да стане кандидат на Синята коалиция. Само че винаги сме разчитали, че решенията в Синята коалиция се вземат с общо съгласие“, каза Костов.
„Конфликт в Синята коалиция няма. Просто с ДСБ имаме различен подход“, заяви председателят на СДС и съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров. Той допълни, че от СДС също ще спазват всички уговорки с ДСБ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване