09/02/11 19:46
(http://www.klassa.bg/)

Прокуратурата: Няма нередности при тъста и тъщата на Цветанов

Прокуратурата не е установила нарушения при проверката на тъста и тъщата на вътрешния министър Цветан Цветанов. Това съобщи зам. градският прокурор Божидар Джамбазов. Наблюдаващият прокурор Бисер Кирилов на базата на получените материали от проверката, която е извършена от НАП, е преценил, че няма данни за извършено престъпление, поради което е отказал да образува досъдебно производство.
Проверката е на база на отделени материали от друга преписка с оглед установяване дали има разлика между приходи и разходите, които са направени от тъста и тъщата на вътрешния министър Цветан Цветанов, и нередности не са установени. До проверката се стигна, след като РЗС изнесе информация, че за няколко години Цветанов се е сдобил с шест имота. Проверката за самия Цветанов, която продължи 4 месеца, не откри никакви нарушения. Тогава обаче от НАП признаха, че има несъответствия между приходите и разходите на тъста и тъщата на министъра - Стефанка и Васил Георгиеви. От 2004 до 2010 г. възрастното семейство е подарило на вътрешния министър и на съпругата му над 150 хиляди лева. Те разполагали и с 14 банкови сметки, въпреки че са пенсионери.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване