09/02/11 18:04
(http://www.klassa.bg/)

Черноморието приема 200 голфъри на шампионата за аматьори

Българската голф асоциация и банка „Пиреос“ организират Седмото открито първенство по голф за аматьори, което ще се състои от 8 до 10 септември. Значимата надпревара ще се състои на игрищата Thracian Cliffs Golf & Beach Resort, BlackSeaRama Golf & Villas и Lighthouse Golf Resort.
Близо 200 участници от 20 страни са заявили участие в тази най-значима проява в българския голф календар. Турнирът вече се е превърнал в престижна сцена за изява на силни голфъри от България, Великобритания, Турция, Русия, Австрия и т.н. Тази година сред участниците ще бъдат и миналогодишните победители в Откритото първенство Корай Варлъ (Турция) и Ксения Еремина (Русия), както и шампионите на България за 2011 г. Петър Калоянов и Мая Кучеркова. Състезателите ще бъдат разделени в четири дивизии според техния хендикап. Най-силните голфъри ще играят в шампионската дивизия (хендикап от 0 до 9). Най-многобройна е плейт дивизията с хендикап на участниците от 10 до 19. За първи път в Открития шампионат ще има отделни категории за ветерани (участници на възраст над 50 г.). Те също ще бъдат разпределени в шампионска и плейт дивизия според техните хендикапи. Банка „Пиреос” остава вярна на традицията си и тази година да подкрепя развитието на българския голф. След като спонсорира провеждането на Държавния шампионат по голф за аматьори през юли, сега кредитната институция ще награди и най-добрите в Откритото първенство. Победителите ще получат щедри награди и от „Домейн Бойар” – избата, чиито вина ще ободряват състезателите по време на трите турнирни кръга, както и от Chivas Regal, които ще направят дегустация в рамките на първенството.
Същевременно бившият футболен национал Даниел Боримиров е поредният играч от звездния тим от САЩ '94, който се захваща с голфа, след Христо Стоичков и Красимир Балъков. "Засега съм играл само миниголф и ще ми бъде много интересно да пробвам на истинско игрище", отговори Боримиров на поканата да стане част от третия за сезона турнир на "Домейн Бойар". Надпреварата ще се проведе на 4 септември на "Пирин голф & кънтри клуб" край Разлог. Боримиров има 9 сезона като халф в "Мюнхен 1860" и още толкова в "Левски", след което беше изпълнителен директор на „синия“ клуб. Над 50 играчи са заявили участие в състезанието до този момент, което ще стартира на 4 септември в 10.00 ч. Форматът на турнира е игра на 18 дупки, голфърите ще са разделени на 3 дивизии: Дивизия А ( 0 -18.4 хендикап) ще играят Строукплей, дивизия Б ( 18.5- 36.0 хендикап) и В ( 36.1- 54.0 хендикап ) ще играят Стейбълфорд. Участниците ще премерят сили за специалните награди „Най-дълъг удар” и „ Най- близо до дупката”, ще имат възможност по време на играта да дегустират и новите вина на „Домейн Бойар“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване