09/06/11 16:37
(http://radiomilena.com/)

Дълъг безименен пръст – страстен мъж

 Американски учени свързаха дължината на безименния пръст на мъжете с тяхното либидо, съобщи в. „Дейли мейл“.
Дължината на безименния пръст се определя от въздействието на мъжките и женски полови хормони през вътреутробното развитие, установиха американски учени. На колкото повече тестостерон е изложено бебето, толкова по-дълъг е безименния пръст.Затова безименния пръст на мъжете обикновено е по-дълъг от показалеца, а при жените е обратното.
Проф. Мартин Кон и д-р Чжънгуей Чжън от университета на Флорида установиха, че в безименния пръст има много рецептори за полови хормони.
Те използваха за експериментите си бременни мишки, които имат подобно отношение в дължината на пръстите като хората, и променяха гените, определящи нивата на естроген и тестостерон.
Повишеното ниво тестостерон се отрази на размера на безименния пръст на задните лапи на мишлетата. Те съответстват на лявата ръка при хората по податливост на половите хормони.
При повече естроген мишлетата се раждали по-женствени, с по-дълъг показалец, а мъжките – с генитални дефекти.
Резултатите ще бъдат използвани за лечение на болести, дължащи се на хормонален дисбаланс, като рак на простатата и на млечната жлеза.
Дължината на безименния пръст досега е свързвана с броя на сперматозоидите, с агресивното поведение, със сексуалната ориентация и спортните постижения. На по-високия тестостерон се дължи по-голямата сексуална активност, цитира actualno.com

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване