09/07/11 14:42
(http://www.klassa.bg/)

"Америка за България" кани малкия Паганини

Един от най-добрите интерпретатори на Паганини – цигуларят Марио Хосен, ще даде началния тласък на тазгодишното второ издание на Фортисимо фест, което се провежда благодарение на фондация „Америка за България”. Заради виртуозните си умения и удивителната прилика с легендарния цигулар Марио е наричан малкия Паганини. Хосен свири на цигулка G. B. Guadagnini от 1749 година, която му е предоставена любезно от Австрийската национална банка.
Сред многото ангажименти и непрекъснати пътувания между Цюрих, Мадрид, Виена и София Марио прие поканата на създателите на Фортисимо фест – Максим Ешкенази и фондация „Америка за България”, да вземе участие в концерта „Музика под звездите” на 10 септември пред Народния театър. В съботната вечер той ще зарадва хората на площада с великолепните си изпълнения на „Кампанела” от Паганини и любимите „Цигански напеви” от Сарасате. Другото произведение, което ще прозвучи под звездите, ще бъде специалната изненада на Максим и Марио към публиката. В концерта участие ще вземе и Софийският фестивален оркестър.
В програмата на 10 септември зрителите ще имат удоволствието да чуят базираните на българския фолклор композиции на маестро Георги Андреев, специално създадени за симфоничен оркестър. По време на фолклорната част от концерта на сцената ще се качат и солистите от НФА „Филип Кутев”. Освен като композитор, Георги Андреев отново ще стопли сърцата на хората с виртуозните си изпълнения на своята гъдулка. Една от изненадите е и участието на невероятния 9-годишен гайдар Петър Бодуров от Михалково, който пристига в София с родителите си специално за изявата.
Осем вълнуващи събития са включени в тазгодишното издание на фестивала. Фортисимо фест ще гостува и в Пловдив на 17 септември, а след това ще изпълни с усмивки залите в края на октомври и началото на ноември.
Билети за закритите концерти от програмата на Фортисимо фест 2011 в НДК и София лайв клуб в края на октомври и началото на ноември вече могат да бъдат закупени от мрежата на „Ивентим“ и на eventim.bg.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване