09/07/11 04:46
(http://radiomilena.com/)

Дянков налива пари в училищата

Дянков развързва кесията за училищата от догодина. Ковчежникът на държавата ще налее повече пари в култура и образование, но ще почерпи с постна пица разведките според подготвените параметри за бюджет 2012. С 15-20% вдигаме субсидиите за културата за 2012 г., съобщи финансовият министър, цитиран от actualno.com
Поне с 10% скачат и парите за школата и университетите. Всичко това обаче ще е за сметка на силовия сектор. Свиване на сумите ще има не само за МВР, но и за отбраната, ДАНС, разузнаването и контраразузнаването, коментира още Дянков.    Трябва да си зададем въпроса какво правят всичките тези служби, които тежат на бюджета повече, отколкото трябва. За какво ни е военно разузнаване и от кого ни пази – от Румъния ли, от Сърбия ли, обясни подготвената ножица вицепремиерът.  Заради отсъствието на повечето депутати през септември бюджет 2012 ще бъде вкаран в парламента едва през октомври. Парите за болниците може да се увеличат още от януари. Диагностично свързаните групи се въвеждат напълно едва през 2013 г. За тях обаче ще е нужен рязък скок в субсидиите за здраве.  Въпросът е дали сме готови да го направим изведнъж, или е по-добре да стане постепенно, обясни Дянков. След октомври ще стане ясно как върви бюджетът за тази година и ще се реши как да се усвояват парите от резерва от 240 милиона в здравната каса и този от около 40 милиона в здравното министерство.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване