09/07/11 17:12
(http://radiomilena.com/)

Оставиха в ареста бащата поръчал убийството на сина си и зет му

Състав на Бургаски окръжен съд постанови постоянна мярка „задържане под стража“ за обвинените в убийството на 33-годишния Сюлейман Христем от поморийското село село Дъбник.
Съдия Стефан Стойков постанови най-тежката мярка на бащата на жертвата – Исмаил Христем и неговия зет – Николай Христов.
Тялото на изчезналия през 2007 година Сюлейман  бе намерено на 4-ти септември в гориста местност, до село Сини рид, община Руен . Според разследващите 62-годишният Исмайл е поръчал на зет си Николай убийството на сина си. Двамата замислили и организирали извеждането на 33- годишния дъбничанин до въпросната местност под иманярски предтекст – за копаене на могила, в която се намирали ценни исторически предмети. Николай отвел Сюлейман в гората на предварително избраното място, като му поръчал да започне с разкопките. След като дупката била изкопана, на Сюлейман е нанесен удар с метална бухалка по главата, след което тялото му е затрупано с множество камъни.
Защитниците на обвиняемите  – адвокатите Събин Дучев и Веселин Миндизов, настояха двамата да бъдат пуснати под домашен арест, защото няма опасност да се укрият. Прокурор Станимир Христов обаче, бе на противоположното мнение. Той изтъкна и възможността двамата да извършат и друго престъпление.
В крайна сметка съдия Стойков постанови най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, с мотива, че въпреки събраните косвените доказателства по случая, съществува възможност двамата обвиняеми да се укрият.
Единият обвиняем – 29-годишния Николай Христов,  заяви пред съдията, че не е извършител на престъплението. Той  призна, че е присъствал на убийството и поема последствията. Той работи в Норвегия и се е завърнал в страната преди две седмици. Другият обвиняем, бащата на жертвата – 62-годишният Исмаил Христем заяви, че е невинен и няма участие в убийството. Исмаил Христем е осъждан за престъпление срещу данъчната система.
Обжалването на наложената мярка за неотклонение може да стане в 14.00 часа на 14-ти септември пред Апелативния съд, предаде БургасИнфо.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване