09/07/11 16:39
(http://www.klassa.bg/)

Франкът остава с най-ниска цена спрямо еврото

Доларът отстъпи в основните си кросове по време на вчерашната търговия. Сериозният интерес към валутите с по-рисков профил, като еврото и британската лира, отслаби интереса към щатските пари заради качеството им на валута убежище. Еврото поскъпна над 1,41 срещу долара и лимитира спадовете от началото на седмицата.
В основата на икономическите и политическите събития от сряда бе решението на Федералния конституционен съд в Германия да отхвърли съдебния процес, който иначе щеше да блокира участието на страната в спасителните планове в рамките на еврозоната. Заключението на съда бе очаквано до голяма степен от пазара и първоначалният ръст на еврото не бе толкова динамичен. Все пак се реши, че бъдещите спасителни планове ще трябва да бъдат предварително одобрени от местния парламент.
След директната намеса на централната банка на Швейцария на валутните пазари във вторник вече са забелязва нова тенденция. Анализатори коментират, че ролята на франка до голяма степен ще се изземе от скандинавските валути. Припомняме, че преди два дни швейцарската банка обезцени рекордно националната си валута в опит да улесни износа и да помогне за по-бързото възстановяване на икономиката на страната. От централната банка допълниха, че няма да толерират поскъпване на франка под 1,20 спрямо еврото.
Двойката EUR/CHF се задържа категорично над 1,20 през последните 24 часа. Най-ниската цена на кроса след намесата на банката е 1,2034.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване