09/07/11 17:57
(http://www.klassa.bg/)

Як-42 катастрофира край Ярославл, 44 души загинаха

Самолет, транспортиращ хокеен отбор от руската първа лига, се разби край Ярославл вчера, при което загинаха 44 души, съобщи Би Би Си.
Самолетът Як-42 е избухнал в пламъци малко след излитането от летището в град Ярославл, на около 200 км северно от Москва. На борда са били хокеистите от отбора на „Локомотив“ Ярославл, които пътували към беларуската столица Минск. Според спасителните екипи един човек е оцелял при катастрофата, причината за която до вчера все още се изясняваше. „Локомотив“ Ярославл трябваше да играе срещу „Динамо“ Минск в мач от първи кръг на Континенталната хокейна лига днес. Отборът включваше играчи от Германия, Швеция и Словакия, освен от Русия. До вчера не беше ясно колко от жертвите са играчи от отбора. Самолетът е имал възможност да превозва повече от 100 пътници, но в него са пътували само 45 души, от които осем души екипаж.
„Локомотив“ Ярославл е трикратен шампион на Русия по хокей, като спечели титлите в първенството през 1997, 2002 и 2003 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване