09/09/11 21:55
(http://e-vestnik.bg/)

В десетката: Две от лицата на кандидат-президента Плевнелиев

Двуликият Плевнелиев. Колаж: Асен Генов

Много пъти съм казвал “Не” на премиера…

Това казал кандидатът на Бойко Борисов за президент на България преди дни по bTV, сякаш думите му трябва да ни убедят, че действията му са самостоятелни и плод единствено на лично решение.

Дали това е така можем само да гадаем, отчитайки редица други изказвания на кандидат-президента по отношение на явяването му на избори за държавен глава.

Да си припомним някои от тях, записани на сайта www.politikat.net:

Пред в-к ТРУД, 02 януари 2011:

Труд: Вие наистина сте различна птица! И като ви слушам, ще ви кажа нещо, което може да ви се стори провокативно - вие може да сте идеалният кандидат за президент. Някой казвал ли ви го е?

Кандидат-президентът Плевнелиев: Вие сте първият журналист, който го казва. Може би във форумите тук-там съм го прочел, но нямам такива амбиции. За да съм политик, аз трябва да стана професионалист, а не искам да бъда професионален политик. Аз съм професионален мениджър.

Труд: Вие сте много честен и се чудя как виреете в тази политическа среда?

Кандидат-президентът ПлевнелиевОт мен политик не става. Не мога да се заигравам, не мога да правя интриги, не мога да лъжа, казвам винаги истината, не мога да кроя планове, освен ако не са свързани с конкретната ми работа. Не съм водил битки, не съм удрял никого през живота си дори когато съм бил малък. Смятам, че всяка война в дългосрочен план е безсмислена. Обърнете внимание: “Не мога да лъжа…”

Пак пред bTV, но по-рано тази година, на 10 март, кандидат-президентът на ГЕРБ, Росен Плевнелиев казва следното:

Аз съм човек, който разбира от строителство. Свикнал съм, като хвана нещо, да го правя. Не може един министър да прескача от пост на пост. Не искам да ставам президент, нито кмет

И още едно изказване на кандидат-президента Плевнелиев, направено на 15 април 2011 в Русе, си струва да бъде разгледано:

Категорично няма да се кандидатирам за президент…

Обърнахте ли внимание? “Не мога да лъжа…” Не му вярвам! Не му вярвам и сега, когато казва, че много пъти е казвал “не” на Бойко Борисов, издигнал го за кандидат-президент.

Ако му вярвате — подкрепете го. Аз няма.

От блога на Асен Генов

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване