09/09/11 12:50
(http://radiomilena.com/)

Официално откриват Европейското по ветроходство в неделя на „Охлюва”

 Европейското първенство по ветроходство в клас RS:X, на което Бургас е домакин, ще бъде официално открито на 11 септември /неделя/. Това ще се случи на сцена „Охлюва”, в непосредствена близост до културен център „Морско Казино”. В церемонията ще участват председателят на Българска федерация по ветроходство Чавдар Александров и проф. Камен Фильов – председател на Комисията по бордсейлинг и кайтсърфинг към ISAF и почетен председател на БФВ. Първенството ще открие кметът на Бургас Димитър Николов.
При благоприятен вятър се очаква първите гонки да започнат на следващия ден – 12 септември, от 11.00 часа. Състезанието ще протече при добра видимост за публиката, тъй като уиндсърфовете ще се надпреварват в морето пред Северния плаж, недалеч от Мостика.
Подробности за програмата и организацията на състезанието дадоха днес проф. Камен Фильов и д-р Лорис Мануелян – зам.-кмет на община Бургас. Те не скриха задоволството си от големия интерес към турнира, който е квалификация и дава квоти за участие в Световното първенство в Пърт, Австралия. Там пък ще бъдат определени 75 % от участниците на Олимпийските игри в Лондон през 2012.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване