09/10/11 09:30
(http://radiomilena.com/)

Премиерът: Разпоредих да решат проблема с извозването на руските и финландските туристи

 Полет FB4921 на „България Еър“ от Летище Бургас за Хелзинки, Финландия, е отменен. Полетът трябваше да излети в 18.00 часа днес, цитира информация от  сайта на летището Агенция Кросс. Това е четвъртият полет, който националният превозвач „България Еър” отказва да изпълни заради дълг на туроператора „Алма Тур”.От сайта на летището призовават потърпевшите да търсят информация в офисите на „Алма Тур.
Вчера около 500 руски туристи останаха цял ден блокирани на бургаското летище заради дълг от около 7 милиона лева на туроператора към нашата авиокомпания. Бяха анулирани три полета – два до Москва и един до Санкт Петербург. Потърпевшите туристи изкараха нощта в в бургаски хотели.

„Разпоредил съм на министрите Трайков и Московски да отидат на място в Бургас при руските и финландските туристи, които втори ден не могат да се приберат по родните си места“,  каза пред Агенция “Фокус” премиерът Бойко Борисов. По думите на Борисов – министрите трябва да решат проблема с извозването на туристите, и ако не се постигне споразумение, да се отнемат лицензите на всички участници в скандала.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване