09/11/11 22:16
(http://e-vestnik.bg/)

Дянков и Цветанов се борят за сърцето но лидера си… Времето на Живков ли се връща?

В интервю за Нова телевизия Цветан Цветанов заговори за себе си в трето лице, както говорят кралете. Цветан Цветанов това, Цветан Цветанов онова… От тази болест се разболяват много български политици на власт. Не е първият.
Но е първият при демокрацията, който едва ли не се обяснява в любов на своя вожд и го венцехвали, както навремето говореха ласкателите на Живков.

За партията ГЕРБ той каза неща, които напомнят времето на БКП:
„Цветан Цветанов: Силата на ГЕРБ знаете ли кога е?
Водещ (Цветанка Ризова): Не.
Цветан Цветанов: Когато Борисов и Цветанов са заедно. Защото ние сме един тим и ние взаимно се допълваме. Той е лидерът, той е човекът, който всъщност олицетворява това, което трябва да реализираме като политики, но има много организационна работа, която трябва да се свърши”.
Цялото интервю изобилстваше с разнообразни ласкателствата към Борисов.

В същия момент друг министър - Дянков - седнал в друго предаване на друга телевизия - бТВ - заяви, че и той претендира за място в сърцето на премиера Борисов. Това стана в интервю за „Нека говорят”. Дянков с лека завист отговори на въпрос за съперничество с Цветанов, че той се познава с премиера от 10 години. Но и Дянков, макар само от 2 години да е до него, и той щял да се бори за

Нещо не е наред с тази партия. Всички се слагат на лидера, никой не му противоречи, чакат да им нареди какво да правят и тичат да изпълняват. И нямали нищо против да ги подслушват.

Това всъщност демократично управление ли е? Лидерът показва ревност и се бори да не допусне друга партия до никаква институция. Почти е смачкал всички медии и те го обслужват, някои, като вестниците на Делян Пеевски са надминали живковия печат.

Живеем в някакво продължение на живковизма с други средства.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване