09/12/11 19:59
(http://www.klassa.bg/)

Саади Кадафи избяга в Нигер

Синът на Муамар Кадафи – Саади, е влязъл на територията на южния либийски съсед Нигер в неделя, съобщи правителството на страната, цитирано от Ройтерс.
Саади е бил засечен в конвой с девет души, пътуващи към северния град Агадес, откъдето през последната седмица са минали най-малко два конвоя с приближени на Кадафи. Правителството на Нигер потвърди, че поне трима от висшите генерали на Кадафи са пристигнали в страната. Местоположението на самия Полковник остава неизвестно. Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за арест на Кадафи и сина му Сейф ал Ислам, но не и за Саади, който е известен в чужбина основно с кариерата си във футбола, припомня агенцията.
Според лидерите на Преходния национален съвет в Либия представителите на режима на Кадафи са изнесли големи количества злато и пари в брой към Нигер от резервите на Либийската централна банка. Заместник-председателят на съвета Махмуд Джибрил обеща в неделя в Триполи, че ново преходно правителство ще бъде сформирано до 10 дни, веднага щом „Либия бъде освободена“.
Либийските бунтовници вярват, че Полковника действително е имал самоубийствен план за Триполи – информация, която се появи преди два месеца, и че са открили доказателства, че това не е било просто празна заплаха, съобщи „Скай нюз“. Те са намерили изоставени ракети, насочени към центъра на града, които можели да бъдат заредени с експлозиви и изстреляни за пет минути. Според противниците на Кадафи това може да е само върхът на айсберга и не е изключено обезопасяването на Триполи да отнеме години.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване