09/13/11 15:30
(http://www.klassa.bg/)

Алекс Фъргюсън дава последен шанс на Димитър Бербатов

Английският шампион „Манчестър Юнайтед“ ще бъде без двамата си титулярни централни бранители Рио Фърдинанд и Неманя Видич за днешното гостуване на „Бенфика“ в първия двубой от група „С“ на Шампионската лига. Националът на „трите лъва“ Рио Фърдинанд е възстановен от травмата си в бедрото и дори взе участие в двубоя на своя тим срещу „Болтън“ в английската Висша лига през уикенда. Сега обаче сър Алекс Фъргюсън ще му даде почивка. Партньорът на Фърдинанд в сърцето на отбраната на „червените дяволи“ Неманя Видич пък все още не е готов за игра и не попадна в групата за визитата на „Ещадио да Луж“. Там обаче е българският нападател Димитър Бербатов, за когото се смята, че ще попадне сред титулярите за първи път през сезона. Въпреки невероятната форма на нападателното дуо Уейн Рууни – Хавиер Ернандес сър Алекс Фъргюсън смята да заложи на Бербатов, давайки му последен шанс за изява. Ако българинът не го оправдае, селекционерът на „червените дяволи“ ще го закотви на резервната скамейка, а през зимата задължително ще го продаде. Другата среща от групата е между съставите на „Базел“ и „Оцелул“ (Галац).
В друга интересна среща от днешната програма на турнира един срещу друг излизат съставите на „Манчестър Сити“ и „Наполи“. „Гражданите“ ще направят своя дебют в най-комерсиалната футболна надпревара пред собствена публика и ще се опитат да дадат сериозна заявка за триумф в турнира. Въпреки че отборът на „Сити“ е абсолютен дебютант, много специалисти го виждат като основен фаворит за спечелването на трофея. От началото на сезона в Англия „Манчестър Сити“ се представя повече от убедително и победа над тима на „Наполи“ изглежда напълно закономерна. В другия двубой от тази група „А“ „Виляреал“ приема тима на „Байерн“ (Мюнхен).
В група „В“ двубоите са „Интер“ - „Трабзонсопр“ и „Лил“ - ЦСКА (Москва), а в група „D“ - „Аякс“ - „Лион“ и „Динамо“ (Загреб) - „Реал“ (Мадрид).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване