09/13/11 15:33
(http://www.klassa.bg/)

Джокович триумфира на US Open

Световният номер 1 Новак Джокович детронира Рафаел Надал с 6:2, 6:4, 6:7(3), 6:1 и спечели първата си титла на US Open.
В този вълнуващ двубой сърбинът демонстрира майсторска тактика и прецизност, с които доказа, че е най-добрият тенисист в момента. Той бързо възвърна самообладанието си, след като пропусна да реши всичко в тайбрека на третия гейм и стигна до крайния успех за четири часа и десет минути.
Това е първата титла за Джокович в Ню Йорк след два загубени финала, включително миналогодишния срещу Надал. Сърбинът спечели третия си трофей от Големия шлем за сезона след Australian Open и "Уимбълдън".
"Наистина звучи нереално, чувството е феноменално. Имах невероятна година и продължавам в същия дух. Всеки мач срещу Рафа е голямо предизвикателство. Поздравявам го за силния турнир и си пожелавам още много тежки мачове между нас в следващите години", заяви лидерът в световната ранглиста
"Разочарован съм, но той направи невероятни неща. Дадох най-доброто от себе си във всеки момент. Тези мачове са много тежки и довеждат тялото ти до лимита. Опитах се да играя лудо, но той винаги правеше отлични връщания. Това е тенис. Все пак нищо не е вечно. Джокович няма винаги да играе на нивото от тази година" , каза детронираният шампион на US Open.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване