09/15/11 12:06
(http://radiomilena.com/)

150 сини от Бургаско ще участват в протест срещу решенията на ЦИК

 150 членове и симпатизанти на СДС от Бургаска област ще участват в протеста срещу решенията на Централната избирателна комисия (ЦИК), който СДС организира в събота в София. Протестното шествие тръгва в 17 часа от НДК към площад “Княз Александър І”, където се помещава Избирателната комисия.
Протестът на СДС е провокиран от отказа на ЦИК да регистрира за участие в изборите кандидатите за кметове на СДС в Плевен и Монтана – Найден Зеленогорски и Златко Живков. Това са настоящи успешни кметове, ръководили двата града няколко мандата. Сините смятат, че зад формалния отказ на ЦИК стои договорка на ГЕРБ и БСП да направят всичко възможно, за да отстранят от участие в изборите успешните кметове на СДС. Сините обжалват отказа на ЦИК във Върховния административен съд, сигнализирали са и европейските институции.
“Това е огромен политически гаф, грубо погазване на закона, тъй като ЦИК прилага двоен стандарт – при един и същи казус в различни градове взима противоположни решения. На тези действия трябва да се потърси отговорност”, коментира областният председател на СДС Костадин Марков, който също се включва в протеста.
Същия ден, в събота, СДС тържествено открива кампанията си за местните и президентските избори с национална конференция в зала 1 на НДК. На нея ще бъдат представени всички кандидати за кметове и съветници от страната, включително и от Бургаска област.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване