09/15/11 19:05
(http://www.klassa.bg/)

Борисов обвини сини и червени за скандала с Росен Плевнелиев

Сини и червени се опитват да си играят с добрината на Плевнелиев. Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов в коментар дали през 2007-2008 г. общински съветници са искали подкуп от сегашния кандидат-президент на ГЕРБ. В две поредни интервюта пред bTV и Нова телевизия Борисов прехвърли проблема към БСП и отрече каквато и да било вина или гаф на представители от партията му. Лидерът на ГЕРБ призова името на Плевнелиев да не се замесва повече в случая. Борисов защити Цветанов, като каза, че когато говориш 2-3 часа, винаги може да ти сглобят думите така, че да стане скандал.
Няма общински съветници от партия ГЕРБ, за които аз да знам, че са участвали в подобни схеми, увери на свой ред вътрешният министър Цветан Цветанов. Той добави, че за него темата вече е приключена. Според Цветанов може би повече знае кандидатът за кмет на БСП Георги Кадиев, тъй като представлява политическа формация, участвала в управлението на скандалната фирма „Софийски имоти”.
Междувременно Георги Кадиев заяви, че ако в рамките на четвъртък от ГЕРБ не кажат кои са тримата общински съветници, искали подкупа, той ще ги съобщи в петък. Кадиев разпространи и отворено писмо до медиите, в което ги призовава
да положат усилия да накарат Бойко Борисов, Андрей Иванов, Цветан Цветанов и Росен Плевнелиев да преодолеят частичната си амнезия и да кажат истината.
Според левия кандидат за столичен кмет, „единственият достоен завършек на този водевил е изтеглянето на кандидатурата на г-н Росен Плевнелиев за президент, защото в рамките на няколко дни излъга няколко пъти хората, чиито доверие иска".
След като редица медии написаха, че общинарите, искали подкуп от Плевнелиев, са днешните съветници от ГЕРБ Радослав Тошев и Орлин Иванов, както и бившият съветник от ССД Пламен Илиев, не последва никакъв коментар от тяхна страна. Тошев и Иванов участваха във вчерашната сесия на СОС. На нея прозвучаха много политически речи, но не и конкретни имена.
Това е “груба предизборна манипулация, чрез подмятане на имена и лъжливи внушения”, се казва в декларация на ГЕРБ по случая.
Категорично не приемам замесването на моето име в този скандал”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която през 2008 г. е била заместник-кмет с ресор образование и култура.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване