09/15/11 13:51
(http://www.cross-bg.net/)

ВИП-ден на многонационалното учение на Силите за Специални операции „Jackal Stone 11” ще се проведе на полигон „Ново село”

Ново село /КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на отбраната Аню Ангелов ще присъстват утре, 16 септември, на ВИП-деня на многонационалното учение на Силите за специални операции „Jackal Stone 11”, който ще се проведе на Полеви учебен полигон „Ново село”. От българска страна ще вземат участие сили и средства от Министерството на отбраната, Съвместното командване на силите, формирования от Силите за Специални операции на Сухопътните войски, от Военновъздушните сили и от служба „Военна полиция”.От американска страна в учението ще участват подразделения, транспортни самолети С-130 и вертолети МН-47 от Силите за Специални операции на САЩ в Европа с необходимото оборудване за обслужване и осигуряване. На полигон „Ново село” ще бъдат демонстрирани съвместни действия при задържане и обезвреждане на терористична група, контролираща трансграничен канал за контрабанда на оръжие. За първи път български военни формирования участват в съвместното многонационално учение на Силите за Специални операции „Jackal Stone - 11”. Учението „Jackal Stone - 11” се провежда в периода от 6 до 30 септември едновременно на територията на три държави – България, Румъния и Украйна. В него ще участват повече от 1500 военнослужещи от Силите за Специални операции на девет държави.
Публикувана на 09/15/11 13:51 http://www.cross-bg.net/index/article/articleid/1247219
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване