09/15/11 15:17
(http://www.klassa.bg/)

Катарски инвеститори с интерес към България

Катарският бизнес има интерес от инвестиции в България. Това обяви Акбар ал-Бакер, изпълнителен директор на авиокомпанията Qatar Airways, която в сряда пусна полети от и до София. По думите му катарските инвеститори се интересуват от селското стопанство, туризма и недвижимите имоти. Според Ал Бакер новата дестинация между София и Доха ще създаде добри бизнес възможности както за българските компании, така и за източния бизнес. Пътуващите от и до България ще имат лесен достъп и до туризма, обясни той.
Полетите, които стартираха в сряда, имат спирка и в Букурещ, тъй като все още обемът на пътниците е недостатъчен за запълването на цял самолет. Ал Бакер обясни, че в рамките на една година тази спирка може да бъде премахната. Освен това според компанията има възможност да бъдат създадени и други дестинации, които заминават или пристигат от София. София е най-новата европейска дестинация в мрежата на Qatar Airways след откритите тази година нови линии до Букурещ, Будапеща, Брюксел, Щутгарт и Венеция. Новата редовна линия ще предостави връзки до над 100 дестинации в цял свят и най-вече за пътуващите до Близкия изток и Азиатско–Тихоокеанския регион. Линията ще бъде обслужвана от Airbus 320, предлагащ 12 места в бизнес класа и 132 места в икономична класа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване