09/16/11 16:35
(http://www.klassa.bg/)

bTV взривява ефира със „Седем часа разлика“

В неделя в 20 ч. е дългоочакваният старт на премиерния епизод на най-новия сериал на bTV „Седем часа разлика“, който ще взриви националния ефир и ще трасира началото на „Сезонът на българските сериали“2.
Епизодът, който ще гледаме в неделя, е с продължителност 97 минути – формат на игрален филм. В него са заложени основните драматургически нишки и конфликти, които ще бъдат развивани във времето. Първият сезон на „Седем часа разлика“ ще покрие 28 ефирни часа в периода до декември.
„Всички прототипи на персонажите във филма продължават да бъдат доста влиятелни хора и днес. Този сериал ще отвори сериозен дебат в много посоки. Едната безспорно ще бъде връзката политика-съдебна власт-организирана престъпност. Другата - голямото изпитание за нашия натюрел, в който турското иго се превърна в българско его за последните 20 години. Очакваме да предизвикаме и гореща обществена дискусия към края на първи сезон заради акт, извършен от представител на политическата система, който заложихме в сценария, но без да можем конкретно да го посочим. Това каза Любен Дилов-син в навечерието на тв премиерата.
„Седем часа разлика“ освен с брилянтната игра на неповторимата Ваня Цветкова и цялото съзвездие от актьори, уникалния сюжет , изключително вълнуващата музика, ще прикове зрителите и заради новия висок стандарт на родната кинопродукция.
„Филмът е с най-доброто качество, което в момента се създава в Централна и Източна Европа, и в същото време е доказателство за ангажимента, който bTV има към българското кино. Лентата борави с всички техники и изисквания на голямото кино и изглежда така, а постановъчно филмът е изключително сложен и труден за изпълнение“, посочи Апостол Пенчев, директор "Телевизионни програми" на bTV Media Group и продуцент на "Седем часа разлика".
От своя страна режисьорът Маги Халваджиян уточни за „Класа“, че 23 от епизодите вече са заснети и монтирани при изключително висок ритъм на работа и продължителност на снимачния ден от 16 – 18 часа . „Когато българското кино започва да се възражда, макар и под формата на тв сериали в България, се чувствам изключително щастлив. Беше ми мъчно през последните години да гледам гениални български актьори и режисьори да продават праскови и банани на пазара. Този абсурд не бива да се случва в никоя европейска държава. Сериалът е важен за цялата ни култура, защото без собствените си филми и театър ние бихме се превърнали във всичко друго, но не и в нормална нация“, каза Халваджиян. „Класа“ научи, че Global Films подготвя два съвсем нови проекта – 22-сериен комедиен сериал и историческа поредица.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване