09/16/11 19:08
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов поиска повече българи на работа на полигона "Ново село"

Българското правителство ще продължи да настоява при изграждането и поддръжката на базите за съвместно ползване да се наема повече местна работна ръка. Това каза вчера премиерът Бойко Борисов на полигона „Ново село“ край Сливен, където наблюдава демонстрации на специални военни части.
Министър-председателят отчете, че досега американската страна е спазвала тези договорености и се надява да продължи да го прави и занапред. Според Бойко Борисов приоритет в бъдещото сътрудничество е и изграждането на ВиК структура за района край полигона „Ново село“. Там от години има проблеми с водоснабдяването и е наложен режим за ползването на вода.
На полигона „Ново село“ премиерът наблюдава демонстрации по обезвреждане на терористи и пресичане на трансграничен канал за контрабанда на оръжие, които са част от многонационално учение на сили за специални операции Jackal Stone 11. Бойко Борисов изрази задоволство от видяното и отчете, че базата дава възможност за много добра работа в съвместната подготовка на военните. Военните игри се провеждат от 6 до 30 септември едновременно на територията на България, Румъния и Украйна. У нас те са на полигона „Ново село“ край Сливен и на летище Безмер до Ямбол. В тях участват над 1500 военнослужещи от Силите за специални операции на България, Литва, Норвегия, Полша,Румъния, САЩ, Хърватия, Украйна и Унгария.
От българска страна са включени сили от Министерството на отбраната, Съвместното командване на силите, формирования от Силите за Специални операции на Сухопътните войски, от Военновъздушните сили и от служба „Военна полиция".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване